Gewijzigde openingstijden Bibliotheek Deurne

Gepubliceerd op: 6 augustus 2021 11:35

Van 16 t/m 30 augustus is Bibliotheek Deurne vanwege zomervakantie gesloten. Vanaf 31 augustus heropent de Bibliotheek in het Cultuurcentrum met gewijzigde openingstijden.

Openingstijden Bibliotheek Deurne vanaf 31 augustus

Bibliotheek Deurne sluit zoals gewoonlijk 2 weken in de zomervakantie. Dit jaar is dat van 16 t/m 30 augustus. Bibliotheekleden kunnen in onze andere vestigingen in Asten, Helmond of Someren of bij de online Bibliotheek terecht.

Tegelijkertijd is de tijd genomen om de steeds wisselende openingstijden van de afgelopen maanden vanwege corona te evalueren en goed na te denken over nieuwe openingstijden. Helaas is het niet haalbaar gebleken om de Bibliotheek in Deurne op 6 dagen in de week geopend te houden. Dit heeft te maken met de financiële afspraken met de gemeente Deurne.

Daarom is de Bibliotheek in het Cultuurcentrum na de zomervakantie voortaan op maandag gesloten. De avondopenstelling verschuift naar de dinsdag.

De openingstijden van Bibliotheek Deurne vanaf 31 augustus 2021:

• Maandag:                    gesloten
  • Dinsdag:                     13:00 - 19:00 uur
  • Woensdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00 uur
  • Zaterdag:                    10:00 - 13:00 uur

Er zijn medewerkers aanwezig voor hulp en advies, behalve van woensdag t/m vrijdag van 10:00-13:00 uur, dan is er alleen zelfservice.

Voorlezen, internetcursus en Taalcafé

Vanaf 8 september wordt er op woensdagmiddag weer gestart met het voorlezen. Het gezellige en interactieve voorleesmoment duurt van 14.30 tot 15.00 uur en is vooral geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. Er is ook een leuke spaaractie: als kinderen vaker komen krijgen ze een cadeautje.

Vanaf woensdag 8 september worden ook de internetcursussen hervat. Wekelijks op de woensdagochtend van 10.30-12.00 uur wordt in de Bibliotheek Deurne een basiscursus internet gegeven: Klik & Tik. Iedereen kan in eigen tempo leren hoe je iets opzoekt op internet, ook voor wie nog helemaal geen ervaring heeft met computers of tablets.

Het wekelijkse Taalcafé, in samenwerking met de LEVgroep, start weer vanaf donderdagochtend 16 september van 10.00-12.00 uur. Bij het Taalcafé kan iedereen binnenlopen die hulp wil bij lezen, schrijven en rekenen.

Al deze activiteiten in Bibliotheek Deurne zijn gratis, ook voor niet-leden van de Bibliotheek. Voor de internetcursus is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan telefonisch (0493-313958) of in de Bibliotheek