Fototentoonstelling 'Kennen we Elkaar?' in Bibliotheek Someren

Gepubliceerd op: 28 september 2021 12:43

Van 2 oktober t/m 6 november is in Bibliotheek Someren de nieuwe fototentoonstelling 'Kennen we Elkaar? | Czy my się znamy?’ te zien.

Over Poolse migranten in de regio

In deze expositie maak je kennis met 9 van onze Poolse buren. ‘Kennen we elkaar?’ Dat zeg je tegen iemand die je denkt te kennen, maar waarvan je het niet zeker weet.

Er wonen circa 250.000 Polen in Nederland, waarvan ongeveer 4.000 in de regio Helmond-Peel. Deze mensen wonen in dezelfde buurten als jij en ik en brengen hun kinderen naar school in dezelfde wijk. Ze wonen heel dichtbij, maar hoe goed kennen we ze eigenlijk? Wat zijn hun dromen en hoe zijn ze hier gekomen?

Zij hebben hun leven opgebouwd in Nederland en vertellen hun verhaal in woord en beeld. Fotograaf Tahné Kleijn bezocht ze op hun werkplek en thuis. Dit leverde een boeiende reeks foto's op, die laten zien hoe 'gewoon' deze buren zijn. Toch hebben zij elk een bijzonder verhaal!
In deze expositie zie je het dagelijks leven van Kasia, Magda, Staszek, Wojtek, Magda, Sławek, Kinga, Olga en Adam. De foto’s tonen hun werk, hobby’s en vrijetijdsmomenten.

Deze expositie is tot stand gekomen in samenwerking met fotograaf Tahné Kleijn, Bibliotheek Helmond-Peel en LEVgroep. De foto’s zijn t/m 6 november te zien in de Bibliotheek Someren tijdens de openingsuren. Daarna gaan de foto’s verder op reis in de regio, o.a. naar Veghel, Lieshout en Helmond.

Slawek

Foto: Tahné Kleijn