Food Tech Brainport in Bibliotheek

Gepubliceerd op: 1 oktober 2019 15:51

Tot 12 oktober is het verhaal van Food Tech Brainport via een interactieve 'white table' te zien in Bibliotheek Helmond. Dit in het kader van de campagne 'Haal er uit wat er in zit'.

Innovaties

In Helmond vinden veel innovaties plaats die ervoor zorgen dat we ons eten optimaal kunnen benutten. Bij Food Tech Brainport, op Suytkade, worden innovatieve technologieën ingezet om ons eten langer houdbaar te maken. Mét behoud van geur, kleur, smaak én alle goede eigenschappen. Met als doel gezonde voeding voor iedereen! Bovendien wil men zo voedselverspilling voorkomen, verminderen of weer inzetten voor nieuwe producten.

Het weggooien van eten is zonde en slecht voor je portemonnee. We kunnen met z’n allen veel meer uit ons eten halen dan we vaak denken. Wok bijvoorbeeld eens het groene gedeelte van een prei met wat knoflook, zout en peper. Heerlijk! Een goed boodschappenlijstje maken en de houdbaarheidsdatum in de gaten houden, kunnen je ook helpen. Meer tips over hoe jij verspillingsvrij kan leven? Ga naar samentegenvoedselverspilling.nl.

Wilt u meer weten over het verhaal van Food Tech Brainport bezoek dan in de periode van 30 september tot 11 oktober de Bibliotheek in Helmond. Via een interactieve white table komt u meer te weten wat we in Helmond doen op het gebied van food. Hoe Helmond een bijdrage levert aan gezonde(re), duurzame(re) en circulaire voeding. Of bezoek op 12 oktober de Helmondse weekmarkt waar u diverse producten kunt proeven.

Benieuwd? De interactieve tafel staat in de hal (begane grond). Met het apparaatje op de tafel kun je zelf kiezen welke informatie je interessant vindt.