Expositie over digitale rechten voor jongeren

Gepubliceerd op: 28 juni 2021 17:00

Donderdag 24 juni opende wethouder Dortmans samen met directeur Verleisdonk van de Bibliotheek de Digital Rights Expo op het Bieb4You plein in Helmond.

Expositie over kansen en risico's van de digitale wereld

We zijn allemaal steeds meer online. Dat geldt zeker voor jongeren. De digitale wereld heeft veel voordelen en het afgelopen jaar hadden we deze wereld hard nodig. Maar de online wereld heeft ook minder fijne kanten. Op 24 juni opende wethouder Dortmans de Digital Rights Expo in de Bibliotheek Helmond-Peel, samen met directeur Robin Verleisdonk. Deze expositie laat de kansen en risico’s van de digitale wereld zien vanuit verschillende invalshoeken. De expositie is onderdeel van het ‘Digital Rights Programma’ waarmee de gemeente Helmond jongeren bewust wil maken van hun digitale rechten.

Digital Rights Expo gratis te bezoeken in de bibliotheek

De expositie is bedoeld om het gesprek aan te gaan over wat er eigenlijk gebeurt als je online bent zodat jongeren hierin beter keuzes kunnen maken. Wethouder Dortmans: “We willen dat iedereen kan meedoen in Helmond. Een steeds groter deel van ons leven speelt zich af in de digitale wereld. Het is belangrijk dat iedereen zelf kan kiezen hoe deel te nemen aan die wereld. De Digital Rights Expo is een mooi initiatief om dit gesprek aan te gaan”.
De expositie is gratis te bezoeken, op de eerste verdieping van de bibliotheek, in de hoek die speciaal is ingericht voor jongeren.

Talkshow

De online talkshow is te bekijken via YouTube

Digital Rights Programma samenwerking

De expositie en de talkshow zijn onderdelen van het bredere ‘Digital Rights Programma’. Met dit programma worden in 2021 verschillende activiteiten georganiseerd om jongeren meer bewust te maken van de kansen en risico’s van de digitale wereld. Hierin zoekt de gemeente Helmond de samenwerking op met partners zoals de Bibliotheek Helmond-Peel, LEVgroep, Bijzonder Jeugdwerk en scholen. Zo doen onder andere het Dr. Knippenbergcollege, het Vakcollege en de Praktijkschool via het project ‘Samen Leren met Helmond Sport’ en Stichting Expertisecentrum Antoon van Dijkschool al mee.