Expositie Alex Luijs

Gepubliceerd op: 26 oktober 2020 09:16

In Bibliotheek Someren is momenteel een expositie te bewonderen van miniaturen. Deze zijn gemaakt door Alex Luijs.

Miniatuur werkstukken van hout

De houten miniaturen zijn gemaakt door Alex Luijs. Hij is in 1977 geboren in Neeritter en woont nu in Someren.
In zijn jeugd was hij al heel bedreven in het maken van dingen, bijvoorbeeld bij Sinterklaassurprises. Jaren later heeft hij dit weer opgepakt, maar nu met het maken van miniatuur werkstukken. In het begin werkte hij altijd met karton, later voornamelijk met hout. Inmiddels maakte hij talloze werkstukken voor veel mensen. Hij combineert vaak hout met andere materialen.

De werkstukken staan in vitrines in de Bibliotheek en zijn te bezichtigen t/m 28 november tijdens de openingstijden van Bibliotheek Someren.