Expositie 'Abstracte werken' van Irma van Gemert in Bibliotheek Someren

Gepubliceerd op: 17 augustus 2022 08:22

Van 15 augustus tot en met 15 oktober 2022 is in Bibliotheek Someren de expositie 'Abstracte werken' van Irma van Gemert te zien.

Irma van Gemert is 33 jaar oud en opgegroeid in Someren-Eind. Creativiteit heeft altijd een grote rol gespeeld in haar leven. Irma vertelt hierover: "Al als klein kind was ik aan het tekenen, schilderen, knippen, kleuren, plakken, noem maar op. Daarom besloot ik in 2014 de opleiding Schilderkunst aan de Academie in Arendonk te gaan volgen. Met als doel portretkunstenaar te worden, maar inmiddels ben ik veelzijdiger en schilder ik ook landschappen en abstracte werken."

Sfeer en gevoel

In deze expositie staan de abstracte schilderijen van Irma centraal: "De werken die ik hier tentoonstel, zijn veelal ontstaan vanuit landschappen. Soms zie je dit er nog in terug. Ik ben gefascineerd door kleur, contrast en materie. Continu op zoek naar licht versus donker, warm versus koud, om op die manier een sfeer of mijn gevoel vast te leggen. Regelmatig trek ik met mijn veldezel de natuur in om direct zelf de sfeer te ervaren en over te brengen op het doek."

Meer informatie

De expositie is te bezoeken van 15 augustus tot en met 15 oktober 2022 in Bibliotheek Someren tijdens de reguliere openingstijden

Meer informatie over de werken van Irma vind je op haar website.