DTW bedrijven in een doosje

Gepubliceerd op: 1 april 2019 10:43

Vanaf medio april kun je in de Bibliotheken Asten, Deurne, Helmond en Someren een doosje ophalen voor de actie 'Bedrijf in een doosje'. We dagen je uit om een technisch bedrijf uit de regio in een doosje te stoppen. Je maakt zo op een creatieve manier kennis met techniek.

Workshop op 1 mei in Someren en Helmond

In de Brainport Regio wordt van maandag 20 mei tot en met zaterdag 25 mei 2019 voor de achtste keer de Dutch Technology Week (DTW) georganiseerd. Tijdens deze week staan de meest wonderlijke en innovatieve technologieverhalen centraal. Bibliotheek Helmond-Peel doet ook mee! Vanaf medio april kun je in de Bibliotheken Asten, Deurne, Helmond en Someren een doosje ophalen voor de actie 'Bedrijf in een doosje'. We dagen je uit om een technisch bedrijf uit de regio in een doosje te stoppen. Je maakt zo op een creatieve manier kennis met techniek.

Op woensdag 1 mei van 14:00-16:00 uur kun je in Helmond en Someren samen met andere kinderen onderzoeken en ontwerpen. We organiseren dan een speciale Tech Playground waar we aan de slag gaan met het maken en ontwerpen van de doosjes. Kom ook en schrijf je snel in. Ervaar hoe leuk techniek is!

Je kunt de doosjes t/m maandag 20 mei inleveren bij onze Bibliotheken. Met de doosjes die ingeleverd worden, wordt een grote muur gebouwd op de Hotspot bij Franke Nederland in Helmond. Op zaterdag 25 mei staan bij deze Hotspot van de DTW allerlei bedrijven uit de regio die laten zien wat ze maken. Maar je kunt er ook zelf bouwen, experimenteren en ontdekken.