De Schoolschrijver 2019 van start

Gepubliceerd op: 29 januari 2019 12:12

Dinsdag 29 januari was de officiële opening van het Schoolschrijver-seizoen van Brabant in Helmond bij Kindcentrum Mozaïek.

Brabantse basisscholen in de startblokken klaar!

Anja Vereijken

Wat is er leuker dan een échte kinderboekenschrijver in de klas? Vanuit het landelijke project De Schoolschrijver wordt een bekende kinderboekenschrijver voor een half jaar verbonden aan een (meestal) taalzwakke basisschool. Dinsdag 29 januari was de officiële opening van het Schoolschrijver-seizoen van Brabant in Helmond bij Kindcentrum Mozaïek georganiseerd in samenwerking met Bibliotheek Helmond-Peel.

Omroep Brabant maakte een reportage.

De schrijver, Anja Vereijken, geeft elke week aan drie vaste klassen les, en alle andere klassen van de school, leerkrachten en ouders krijgen ook een keer een bezoek. De Schoolschrijver zet de allerbeste kinderboekenauteurs in om leerlingen op basisscholen taalsterk te maken en daarmee klaar voor de toekomst. Vanaf deze week week gaan er landelijk 47 schoolschrijvers aan de slag op 50 basisscholen. Ook in Brabant staan naast de Mozaiek 5 basisscholen in de startblokken klaar!