De Bibliotheek Someren van 4 t/m 12 december gesloten

Gepubliceerd op: 16 november 2017 10:24

De Bibliotheek Someren

De vaste bezoekers van de Bibliotheek Someren zullen het zeker in de agenda moeten schrijven, want van maandag 4 t/m dinsdag 12 december blijven de deuren van de Bibliotheek Someren gesloten. In die periode vindt een herinrichting plaats.

Herinrichting

De bibliotheek wordt heringericht naar de eisen van deze tijd; het aantal kasten wordt verminderd en verlaagd, er komen meer presentatiemeubels en meer zitgelegenheid.
Om bij lezingen en activiteiten meer mensen te kunnen plaatsen wordt de indeling van de bibliotheek ook anders.

Om de materialen klantvriendelijker te kunnen presenteren worden ze in thema’s geplaatst; elk thema bevat informatieve boeken en romans. Het thema Liefde en Leven bijvoorbeeld bevat familieromans maar ook informatieve boeken over gezondheid, huis en tuin en opvoeding. De andere thema’s, ‘werelden’ genaamd, zijn Spannend en Actief, Cultuur en Maatschappij. Voor de jongeren komt er een aparte plek in de bibliotheek, Young Adults. Met deze moderne manier van indelen heeft de Bibliotheek Helmond-Peel intussen de nodige ervaring: ook de collectie van de bibliotheek in Deurne is op deze wijze geplaatst.

Welkom in onze andere vestigingen

Tijdens de herinrichting blijft de inleverbrievenbus open.
Voor het lenen van materialen en lezen van kranten en tijdschriften kunnen bibliotheekgebruikers terecht in de andere locaties van de Bibliotheek Helmond-Peel in Asten, Helmond en Deurne.
Vanaf woensdag 13 december is iedereen weer van harte welkom in de Bibliotheek Someren aan de Molenstraat.