De Bibliotheek Asten heropent op 10 december

Gepubliceerd op: 19 november 2018 16:40

De vaste bezoekers van de Bibliotheek Asten zullen het zeker in de agenda moeten schrijven, want van maandag 3 tot en met zaterdag 8 december blijven de deuren van de Bibliotheek Asten gesloten. In die periode vindt een herinrichting plaats. Maandag 10 december vanaf 10.00 uur ben je weer van harte welkom in de vernieuwde Bibliotheek.

De Bibliotheek is heringericht naar de eisen van deze tijd

Het aantal kasten is verminderd en verlaagd, er zijn meer presentatiemeubels en meer zitgelegenheid. Om bij lezingen en activiteiten meer mensen te kunnen plaatsen is de indeling van de Bibliotheek ook anders geworden.

Om de materialen voor volwassenen klantvriendelijker te kunnen presenteren worden ze in thema’s geplaatst; elk thema bevat informatieve boeken en romans. Het thema 'Liefde en Leven' bijvoorbeeld bevat familieromans maar ook informatieve boeken over gezondheid, huis en tuin en opvoeding. De andere thema’s, ‘werelden’ genaamd, zijn 'Spannend en Actief' en 'Cultuur en Maatschappij'. Voor de jongeren komt er een aparte plek in de Bibliotheek, 'Young Adults'. Met deze moderne manier van indelen heeft de Bibliotheek Helmond-Peel intussen de nodige ervaring: ook de collecties van de Bibliotheken in Deurne en Someren zijn op deze wijze geplaatst.

Inleverbrievenbus blijft open

Tijdens de sluiting is de inleverbrievenbus van de Bibliotheek gewoon geopend.
Voor het lenen van materialen en lezen van de kranten en tijdschriften kunnen bibliotheekgebruikers terecht in de andere locaties van de Bibliotheek Helmond-Peel in Someren, Helmond en Deurne. Inleveren van geleende materialen kan daarna natuurlijk ook in Bibliotheek Asten.

Vanaf maandag 10 december is iedereen weer van harte welkom in de Bibliotheek Asten aan de Kerkstraat.