Daan Schuurmans is Brugklas Voorleeskampioen van 2022

Gepubliceerd op: 4 juni 2022 18:57

Op zaterdag 4 juni werd Daan Schuurmans van het Carolus Borromeus College in Helmond uitgeroepen tot Brugklas Voorleeskampioen van 2022. Hij is de winnaar van de landelijke finale van voorleeswedstrijd Read2Me.

In de landelijke finale van Read2Me streden elf provinciewinnaars om de titel. De finale vond plaats in Podium Hoge Woerd in De Meern. Daan las voor uit het boek De Tunnel van Anna Woltz. Hij werd door zowel de vakjury als door de publieksjury uitgeroepen tot de winnaar. 

Een echte leesambassadeur

De jury noemt Daan een echte leesambassadeur: "Het plezier is duidelijk merkbaar tijdens het voorlezen." De jury bestond uit auteur Maren Stoffels (bekend van de boeken Escape Room en Fright Night), Ismail Aghzanay (Docent van het jaar 2021) en Jennifer Hofstede (coördinator Leesbevordering- de Schrijverscentrale).

Daan heeft in totaal 1130 brugklassers van verschillende scholen en uit verschillende provincies achter zich gelaten. De afgelopen maanden hebben de brugklassers het tegen elkaar opgenomen tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes. 

Read2Me Voorleeswedstrijd

De voorleeswedstrijd Read2Me wordt door Cubiss georganiseerd in opdracht van Stichting Lezen en wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het leesbevorderingsprogramma de Bibliotheek op school (Stichting Lezen/Koninklijke Bibliotheek).