Gepubliceerd op: 16 maart 2020 09:13

Al onze Bibliotheken zijn gesloten tot en met dinsdag 28 april. Dit geldt voor onze vestigingen in Asten, Deurne, Helmond en Someren en de Bibliotheken op school. Ook VVV Helmond en Lunch- en Leescafé De Bieb zijn gesloten. Onze inleverbrievenbussen zijn uit veiligheid ook gesloten. Materialen die tijdens de sluiting ingeleverd hadden moeten zijn worden verlengd tot 1 juli.

The library is closed to the public to prevent the spread of Corona.

Update 1 april

Onze klantenservice is tijdens de Corona sluiting t/m 28 april telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10:00-13:00 uur. Buiten deze tijden kun je je vragen stellen via mail. Zie voor alle contactmogelijkheden deze pagina.

Ook de inleverbrievenbussen in onze Bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond en Someren zijn uit veiligheid gesloten. Alles wat je geleend hebt in 2020 is automatische verlengd tot 1 juli 2020.

We krijgen vragen over het bezorgen of afhalen van fysieke boeken. Omdat we onze en jouw veiligheid hierbij niet kunnen garanderen, bieden we deze service niet aan. Daarom verwijzen we je voor e-books en luisterboeken door naar de online Bibliotheek. Heb je daar hulp bij nodig neem dan contact met ons op.

Alle activiteiten zijn voorlopig geannuleerd t/m 1 juni 2020.

Lunch- en Leescafé De Bieb in Bibliotheek Helmond heeft een tijdelijke afhaalservice. Lees er meer over op hun website en Facebook pagina.

Update 16 maart

In aanvulling op ons eerdere berichten hebben wij tot onze spijt toch moeten besluiten om onze Bibliotheken te sluiten. Dit ter bescherming van onze medewerkers, vrijwilligers en bezoekers.  We vertrouwen op ieders begrip en medewerking.

Ook is het niet mogelijk om materialen te reserveren en op te halen.

Voor actuele betrouwbare informatie over COVID-19 verwijzen wij naar de site van het RIVM en de Rijksoverheid.

Materialen lenen en inleveren

Zelf boeken lenen in de Bibliotheek is vanaf zaterdag 14 maart niet meer mogelijk. Inleveren kan tot 29 maart in onze boekenbrievenbussen. Materialen die tijdens de sluitingsperiode ingeleverd zouden moeten worden hebben wij verlengd tot 1 juli. Je kunt daarom ook wachten met inleveren tot de Bibliotheken weer geopend zijn, we zijn al langere tijd een boetevrije Bibliotheek, om die reden zijn boetes uitgesloten.

Activiteiten geannuleerd
Alle activiteiten zijn tot 1 juni geannuleerd. Als je een toegangsbewijs had, heb je hierover inmiddels bericht gekregen. We informeren je tijdig in het geval dat de afgelaste activiteit op een later moment alsnog doorgaat.

Lezen kan altijd!
Hoewel we allemaal de komende tijd meer aan huis gebonden zijn is het niet nodig om je te vervelen. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld leuke voorleesfilmpjes die je na inloggen met je bibliotheekpas kunt bekijken. Voor jeugd en volwassenen zijn er de e-books van de online Bibliotheek.
Heb je hier vragen over kijk dan op deze pagina. Kom je er niet uit dan kun je contact met ons opnemen, zodat we je verder kunnen helpen.
Binnenkort komt er nog een speciale app met een aantal e-books voor iedereen: de ThuisBieb.

Nu extra luisterboeken voor leden én niet-leden
We hebben tijdelijk een extra reeks mooie luisterboeken toegevoegd aan de gratis LuisterBieb app. Voor iedereen, dus ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel luisterplezier!

Contact
Wilt u contact met ons opnemen? Dat kan telefonisch van maandag t/m vrijdag van 10.00-13.00 uur op nummer 0492-522220. Alle contactmogelijkheden vind je hier. We proberen zo snel mogelijk te reageren.

Onze boeken kun je veilig lezen

Het RIVM zegt hierover:
“Kan ik ziek worden van het nieuwe coronavirus als ik  ergens spullen of oppervlakken aanraak of vastpak?
De kans is klein dat je ziek wordt als je spullen of oppervlakken aanraakt of vastpakt, zoals post, pakketjes of een bos bloemen. De kans wordt nog kleiner als je regelmatig de handen wast en voorkomt dat je na het aanraken met de handen in het gezicht komt. Als je weet dat de eigenaar van de spullen ziek is, was dan je handen zodra daar gelegenheid voor is. Besmetting door een bacterie of virus via oppervlakken is mogelijk. Voor coronavirussen die SARS severe acute respiratory syndrome  en MERS Middle East Respiratory Syndrome  veroorzaken is het echter niet duidelijk of oppervlakken een rol spelen. Inmiddels blijkt uit onderzoek dat het nieuwe coronavirus wel enige tijd kan overleven op verschillende materialen. Deze onderzoeken vonden plaats onder gecontroleerde en ideale omstandigheden. Het is mogelijk dat weersinvloeden en een hogere luchtvochtigheid tot minder virusdeeltjes leiden. De hoeveelheid virus dat via een ziek persoon op een oppervlak terechtkomt zal ook sterk verschillen.De belangrijkste besmettingsroutes blijven overdracht via druppels door niezen/hoesten en via de handen. Volg daarom de bestaande hygiëneadviezen en maatregelen die voor iedereen gelden
."

Een alternatief is om digitaal te lezen. Leden van de Bibliotheek kunnen via de online Bibliotheek ook gebruikmaken van e-books en luisterboeken.

De belangrijkste maatregelen die jij én wij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen:

* Was je handen regelmatig
* Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
* Gebruik papieren zakdoekjes
* Schud geen hand(en)