Bibliotheken weer open

Gepubliceerd op: 7 mei 2020 13:28

Update: Vanaf 8 juni zijn de openingstijden weer aangepast. De Bibliotheek is alleen geopend voor zelf boeken kiezen, uitlenen en inleveren. Ook studieplekken kunnen weer gebruikt worden.

Aangepaste openingstijden

Vanaf 18 mei is de Bibliotheek weer geopend, vanaf 8 juni zijn de openingstijden aangepast aan de hand van de ervaringen in de eerste weken en onze mogelijkheden.

Veiligheid en gezondheid staat voorop

Het heropenen van de Bibliotheken is gebeurd op een zo veilig mogelijke manier, voor zowel de bezoekers als de medewerkers. De landelijke protocollen voor bibliotheken die hiervoor zijn afgesproken met de overheid worden gevolgd.

Het uitlenen en inleveren gebeurt door de klanten zelf en met de zelfbedieningsautomaten in de Bibliotheken. Ook blijft het mogelijk om pakketjes te bestellen bij de AfhaalBieb en adviseren we iedereen om zoveel mogelijk vooraf boeken te reserveren om het bezoek aan de Bibliotheek zo kort mogelijk te houden.

Inleverbussen zijn weer open

Er mogen weer boeken en andere geleende materialen ingeleverd worden. De boeken houden wij vervolgens 36 uur in quarantaine, in lijn met het protocol dat landelijk voor de Bibliotheken is afgesproken. Daarna worden de boeken weer terug in de kasten gezet zodat zij weer veilig geleend kunnen worden door anderen.

Bibliotheken heropend vanaf 18 mei

Vanaf maandag 18 mei zijn de Bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond en Someren weer van maandag t/m zaterdag open, maar met beperkte openingstijden. We houden ons aan het landelijk afgesproken protocol voor Bibliotheken. Daarom zijn we alleen open voor leden voor het zelf uitzoeken van boeken, uitlenen en innemen. Het is niet toegestaan om langere tijd in de Bibliotheek te verblijven en de werkplekken of leestafels te gebruiken. Vanaf 8 juni mag er weer gestudeerd worden in de Bibliotheek, maar alleen met eigen apparatuur. Meld je vooraf bij de klantenservice.

Beperkt aantal bezoekers

Het aantal leden dat vanaf 18 mei tegelijkertijd de Bibliotheek kan bezoeken wordt gereguleerd met mandjes. Ook wordt met borden aangegeven welke regels er zijn voor de veiligheid van de bezoekers en medewerkers. Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 ander persoon uit je huishouden. En blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt.

Regels vanaf 18 mei in de Bibliotheek:

Regels vanaf 18 mei