Bibliotheken vanaf 18 mei weer open

Gepubliceerd op: 7 mei 2020 13:28

Vanaf 11 mei kunnen er weer boeken ingeleverd worden. Vanaf 18 mei gaat de Bibliotheek weer open, maar alleen voor zelf boeken kiezen, uitlenen en inleveren en met aangepaste openingstijden. Bestellen bij de AfhaalBieb blijft mogelijk.

Bibliotheken gaan zo snel mogelijk weer open

Tijdens de persconferentie van 6 mei heeft de overheid aangekondigd dat de bibliotheken vanaf 11 mei weer open mogen, mits er maatregelen worden genomen dat de bezoekers anderhalve meter afstand tot elkaar kunnen houden. Directeur Robin Verleisdonk van de Bibliotheek Helmond-Peel zegt daarover: „De voorbereidingen zijn gestart, wij doen er alles aan om de deuren zo snel mogelijk te openen.”

AfhaalBieb plus inleveren vanaf 11 mei

Het heropenen van de Bibliotheken willen we op een zo veilig mogelijke manier doen, voor zowel de bezoekers als de medewerkers. Dit betekent dat vanaf 11 mei de AfhaalBieb uitgebreid wordt met de mogelijkheid om weer boeken in te leveren. In de AfhaalBieb, die sinds 2 weken gestart is, kunnen leden van de Bibliotheek boeken reserveren en pakketjes bestellen die vervolgens afgehaald kunnen worden.

Inleverbussen zijn weer open

Vanaf 11 mei mogen er weer boeken en andere eerder geleende materialen ingeleverd worden. De boeken houden wij vervolgens 72(*) uur in quarantaine, in lijn met het protocol dat landelijk voor de Bibliotheken is afgesproken. Daarna worden de boeken weer terug in de kasten gezet zodat zij weer veilig geleend kunnen worden door anderen.
De AfhaalBieb is in de week van 11 t/m 16 mei in Asten, Deurne, Helmond en Someren open van 10.30-13.00 uur. Inleveren kan dag en nacht via de inleverbrievenbussen.

*Vanaf 22 mei mogen we op advies van het RIVM de quarantaine tijd terugbrengen tot 36 uur!

Bibliotheken heropenen vanaf 18 mei

Vanaf maandag 18 mei gaan de Bibliotheken in Asten, Deurne, Helmond en Someren weer van maandag t/m zaterdag open, maar met beperkte openingstijden. We houden ons aan het landelijk afgesproken protocol voor Bibliotheken. Daarom zijn we alleen open voor leden voor het zelf uitzoeken van boeken, uitlenen en innemen. Het is niet toegestaan om langere tijd in de Bibliotheek te verblijven en de werkplekken of leestafels te gebruiken.

Het uitlenen en inleveren gebeurt door de klanten zelf en met de zelfbedieningsautomaten in de Bibliotheken. Ook blijft het mogelijk om pakketjes te bestellen bij de AfhaalBieb en adviseren we iedereen om zoveel mogelijk vooraf boeken te reserveren om het bezoek aan de Bibliotheek zo kort mogelijk te houden.

Beperkt aantal bezoekers

Het aantal leden dat vanaf 18 mei tegelijkertijd de Bibliotheek kan bezoeken wordt gereguleerd met mandjes. Ook wordt met borden aangegeven welke regels er zijn voor de veiligheid van de bezoekers en medewerkers. Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 ander persoon uit je huishouden. En blijf thuis als je verkoudheidsklachten hebt.

Regels vanaf 18 mei in de Bibliotheek:

Regels vanaf 18 mei