Bibliotheekabonnement voor minima

Gepubliceerd op: 19 januari 2017 14:43

Om dit abonnement ook voor minima binnen bereik te houden bedacht de bibliotheek samen met de gemeenten een kortingsregeling; zo kunnen ook mensen met een smalle beurs lid worden en blijven van de bibliotheek.

Sinds 1 jan. heeft Bibliotheek Helmond Peel voor iedereen een nieuw abonnement, Zorgeloos lenen. Eén abonnement zonder telaat- en leengelden, waarmee je écht zorgeloos kunt lenen.

In Helmond krijgen eind januari alle mensen met een minimum inkomen een inkomensverklaring van Senzer of de gemeente Helmond; met deze verklaring kunnen ze zich gratis laten inschrijven als lid van de bibliotheek. Per verklaring kan één persoon gratis worden ingeschreven. Ook voor laaggeletterden die een lees- of schrijfcursus volgen geldt dit aanbod.

In de gemeente Someren en Deurne krijgen alle minima in de komende weken een brief met bon van de gemeente; hiermee kunnen zij zich met €30 korting  laten inschrijven als lid van de bibliotheek. Het Zorgeloos lenen-abonnement kost dan slechts €12 per jaar. Gemeente Asten neemt binnenkort een besluit over een regeling voor minima.