Herinrichting Bibliotheek Someren

Gepubliceerd op: 12 december 2017 17:00

De volwassenenafdeling van de Bibliotheek in Someren is in december opnieuw ingericht.

Ontdek 'de werelden' in Bibliotheek Someren

De Bibliotheek van Someren heeft de kasten verplaatst en opnieuw ingericht. Er zijn nieuwe presentatiemeubels en zitjes. Ook de indeling van de kasten is veranderd. Nog niet alles is klaar, de komende weken worden er nog meer kleinere aanpassingen gedaan.

Om de materialen klantvriendelijker te kunnen presenteren zijn ze in thema’s geplaatst; elk thema bevat informatieve boeken en romans.
Het thema Liefde en Leven bijvoorbeeld bevat familieromans maar ook informatieve boeken over gezondheid, huis en tuin en opvoeding. De andere thema’s, ‘werelden’ genaamd, zijn Spannend en Actief, Cultuur en Maatschappij. Voor de jongeren is er een aparte plek in de bibliotheek, Young Adults. Met deze moderne manier van indelen heeft de Bibliotheek Helmond-Peel intussen de nodige ervaring: ook de collectie van de bibliotheek in Deurne is op deze wijze geplaatst.

In de 'wegwijzer van de vernieuwde Bibliotheek Someren' lees je hier meer over.

Op donderdag 22 februari 2018 is de officiële (her)opening met o.a. een lezing van schrijfster Elisabeth Leijnse over haar bekroonde biografische roman 'Cécile en Elsa strijdbare freules', waarmee ze in 2016 de Libris Geschiedenisprijs won. Je kunt hiervoor nu al kaartjes bestellen.