De Bibliotheek in 2020

Gepubliceerd op: 1 januari 2020 09:56

Ook in het nieuwe jaar willen we iedereen weer laten zien dat een Bibliotheek meer is dan alleen maar het uitlenen van boeken. In 2020 zijn er weer tal van activiteiten in onze Bibliotheken die in het teken staan van Taalontwikkeling en Kennisdeling.

Nieuwjaarswens Robin Verleisdonk, directeur van de Bibliotheek Helmond-Peel

Allereerst wens ik u als trouwe klant, bezoeker en volger van de Bibliotheek Helmond-Peel alle goeds voor 2020. Het belooft een mooi jaar te worden voor de Bibliotheek Helmond-Peel. Naast dat we proberen iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn met ons boekenaanbod, laten we ook dit jaar weer zien dat een Bibliotheek meer is dan alleen maar het uitlenen van boeken.

In 2020 zijn er weer tal van activiteiten die in het teken staan van Taalontwikkeling en Kennisdeling. Met het Taalcafé, Boekjes&Babbels en de vele activiteiten op de scholen dragen we bij aan de taalontwikkeling van mensen, van jong tot oud!

Naast dit alles is er dit jaar ook weer genoeg te beleven voor kinderen die graag experimenteren met techniek en media. We gaan dit jaar zelfs een TechLab openen in de Helmondse Bibliotheek, een plek waar je kunt 3D-printen en waar je de allerleukste filmpjes op kunt nemen.

Met al onze activiteiten dragen we ons steentje bij aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen in de Peelregio, waardoor iedereen mee kan doen in onze samenleving. De Human Library die we op zaterdag 25 januari organiseren is daar een mooi voorbeeld van: hier ontmoet je levende boeken, oftewel mensen met een bijzonder levensverhaal. Een activiteit waar vooroordelen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Dit is nog maar één van de vele leuke activiteiten het komende jaar. Ik hoop u het komende jaar van harte te mogen verwelkomen in één of meerdere van onze Bibliotheken: voor een leerzame, interessante of inspirerende activiteit, voor een spontane ontmoeting of gewoon om tot rust te komen met een goed boek of een krantje.
Wij zijn immers de enige plek waar je altijd welkom bent en mag zijn, zonder dat er iets van je gevraagd wordt of zonder dat het iets kost. Een échte huiskamer!