Bibliotheek Helmond vanaf 29 oktober weer op zondag open

Gepubliceerd op: 19 oktober 2017 14:00

Vanaf zondag 29 oktober tot eind maart 2018, zijn de deuren van de Bibliotheek Helmond op zondagmiddag weer geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur. De bibliotheek is open voor jong en oud, om bijvoorbeeld een boek of dvd te lenen, de krant te lezen of om te studeren. Daarnaast vindt er elke zondag een bijzondere activiteit plaats op het podium en natuurlijk is ook Lunch- en Leescafé De Bieb open.

Elke zondag bijzondere activiteiten

Elke zondag is er een bijzonder programma in de Bibliotheek Helmond tussen 12.00 en 16.00 uur zoals bijvoorbeeld luisteren naar blues met de Vintage Brothers, een leesworkshop van Lidewijde Paris en workshops voor kinderen van o.a. Mad Science en Circus Jacona. Hieronder het aanbod voor de eerste paar zondagen. Houd onze activiteitenagenda in de gaten voor het programma op zondag tijdens de wintertijd.

29 oktober: Vintage Brothers, Bluesroute 2017
Op zondag 29 oktober om 14.30 uur, staan de Vintage Brothers op het Books, Bites & Blues podium bij Lunch en Leescafé De Bieb, als onderdeel van de Bluesroute Helmond 2017.

5 november: Leesworkshop van Lidewijde Paris
De week erop, op zondag 5 november, verzorgt literair agent Lidewijde Paris, auteur van ‘Hoe lees ik’, een leesworkshop. Zij laat je op zeer inspirerende en toegankelijke manier zien hoe je nog meer uit een boek kunt halen. De workshop is gratis toegankelijk, maar vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld.

12 november: Circus Jacona
Op zondag 12 november is Circus Jacona weer in de Bibliotheek Helmond. Circus Jacona verzorgt een korte circusvoorstelling en daarna krijgen kinderen in een workshop van een half uur allerlei circuskunsten aangeleerd. Circus Jacona is er van 14.00 uur tot 15.15 uur. Deelname is gratis, maar aanmelden hiervoor is nodig. Meld je hier aan.

19 november: workshop Mad Science & boekpresentatie Tania Heimans
Op zondag 19 november is Mad Science van 14.00 uur tot 15.00 uur weer in de Bibliotheek Helmond met een workshop over robots. Deelname is slechts €2,- per kaartje. Kaartjes kun je hier bestellen. Deelname vanaf 8 jaar.

Ook is er op 19 november de feestelijke boekpresentatie van de nieuwste verhalenbundel van Tania Heimans. In 2016 schreef Tania Heimans geschiedenis met de Helmonders. Als stadsschrijver organiseerde ze workshops en vroeg haar stadgenoten persoonlijke herinneringen aan Helmond op te tekenen. Zondag 19 november om 15.00 uur is de feestelijke presentatie van deze verhalenbundel bij de Bibliotheek Helmond, die de publicaties samen met familiebedrijf Lavans mogelijk heeft gemaakt.

26 november: Speelhuis on Tour in de Bibliotheek! Voorstelling Montere Weemoed door Thomas Verbogt en Beatrice van der Poel. Schrijver Thomas Verbogt en singer-songwriter Beatrice van der Poel brengen hartverwarmende liedjes en verhalen. Ze zingen en vertellen over tintelend verlangen, alledaagse waanzin en melancholie, over kleine belevenissen met grote gevolgen en het toeval dat geluk heet. Want Thomas en Beatrice zijn opgewekt van nature, tegen alle klippen op.  Kaartjes uitsluitend bestellen via de website van Theater Speelhuis.