Bibliotheek Helmond-Peel heeft kwaliteit op orde

Gepubliceerd op: 21 september 2021 12:53

Bibliotheek Helmond-Peel heeft op 16 september (opnieuw) een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT).

Blij met het certificaat

Met dit certificaat voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties.

Bibliotheek Helmond-Peel scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat hebben zij de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

De organisatie is erg blij met de uitslag. Robin Verleisdonk, directeur-bestuurder: “We zijn als Bibliotheek Helmond-Peel erg blij dat de kwaliteit van ons werk goed is en dat we als Bibliotheek goed op onze toekomst zijn voorbereid, ook financieel staan we er ook stukken beter voor”. Volgens de auditor van CBCT zijn er de afgelopen jaren goede stappen gezet: “De laatste twee jaren is er gestructureerd gewerkt aan het uitwerken van de belangrijkste beleidsterreinen die de toekomstbestendigheid van de Bibliotheek raken. Met een project als ‘Scoor een Boek’ wordt het lezen extra gestimuleerd. Uit de evaluatie blijkt dat leerkrachten positief zijn over het project en positieve effecten zien zoals meer leesmotivatie en plezier in lezen.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.