Hee, er zit een QR code op mijn boek!

Gepubliceerd op: 29 juli 2021 14:23

Heb jij een boek geleend waar een sticker met een QR-code op geplakt is? Dan heb je geluk! Want dan staat er van dit boek een voorleesfilmpje voor je klaar. Met beeld én muziek. Je kunt het filmpje gratis bekijken als je lid bent van de Bibliotheek.

Voorleesfilmpjes thuis of onderweg

- Scan de QR-code of ga naar jeugdbibliotheek.nl/voorleeshoek
- Klik op oranje knop ‘Inloggen bij De Voorleeshoek’.
- Vul je pasnummer en wachtwoord in (geboortedatum ddmmjjjj)
- Klik op de oranje knop ‘Inloggen’.
- Je ziet de website van De Voorleeshoek.
- Bekijk hier de filmpjes of zoek via het zoekvenster naar een titel.

Hulp nodig?
We helpen je graag. Vraag het gerust bij je volgende bibliotheekbezoek.
De filmpjes van de Voorleeshoek zijn gratis te bekijken voor iedereen met een bibliotheekpas.
De QR codes op de prentenboeken kun je op dit moment alleen vinden in de Bibliotheek in Asten.

Voorleesfilmpjes kijken in de Bibliotheek (op de computer of via wifi) (ook als je geen lid bent)
Ga naar de online voorleesfilmpjes.
Inloggen is niet nodig. Je kunt direct een filmpje bekijken.

Honderden voorleesfilmpjes
Via onze website vind je honderden voorleesfilmpjes van bekende (prenten)boeken voor kinderen tot 10 jaar. Als je lid bent van de Bibliotheek kun je, na inloggen, gratis voorleesfilmpjes bekijken.
De filmpjes zijn ingedeeld op leeftijd, onderwerp en in verschillende afspeellijsten.

Zoek de QR-codes in Bibliotheek Asten

In de Bibliotheek Asten hebben prentenboeken waarvan een voorleesfilmpje gemaakt is, een herkenbare sticker met een QR-code. Daardoor kun je deze heel gemakkelijk laten voorlezen. Zo heb je altijd spannende, avontuurlijke en informatieve voorleesboeken binnen handbereik. Als de proef met de QR-codes succesvol is, dan worden deze codes later ook toegevoegd aan de prentenboeken in onze andere locaties.
Ben jij tevreden over deze QR-codes, de voorleesfilmpjes of heb je er opmerkingen over? Laat het ons gerust weten!

Hoe werkt het?