Foto expositie “Kracht uit het beeld”

Gepubliceerd op: 8 juni 2022 13:09

Van 4 juni tot 15 juli is de foto expositie "kracht uit het beeld" te zien in de Bibliotheek Someren. De expositie is samengesteld door de fotogroep van De Cirkel. De foto’s zijn gemaakt op basis van de thema's “Genieten” of “Ziekte en Gezondheid”.

De Cirkel

In De Cirkel worden mensen met kanker en hun naasten warm verwelkomd door onze vrijwilligers. In het inloophuis worden verschillende activiteiten georganiseerd, waaraan de “gasten”, mensen met kanker en hun naasten, deel kunnen nemen. Een van de activiteiten is de Fotogroep. Maandelijks komt een groep gasten bij elkaar om foto’s te bespreken. 

Monique Raaijmakers, een van de fotografen, laat op de expositie twee zwart-wit foto’s zien van een geëmotioneerde vrouw. "Iedereen kiest zijn of haar eigen vorm. Wij hadden ons zelf de opdracht gegeven onze persoonlijke kijk op kanker fotografisch weer te geven. Al onze fotografen hebben ermee te maken gehad en iedereen heeft zijn of haar eigen verhaal. Ik heb gekozen voor pure, directe, menselijke emotie. Een ander laat een leeg bankje aan een vijver of ven in een bos in de kille herfst en koude winter zien om eenzaamheid uit te drukken. Boomwortels die stevig in de grond zitten is ook zo’n symbolisch onderwerp. Van een bezoeker van De Cirkel, die graag geworteld wil zijn en bewust verder wil met het leven. En weer een ander heeft zijn of haar geboortestreek gefotografeerd. Die hecht veel waarde aan familie en reflecteert aan de warmte van het opgroeien in een bekende, vertrouwde omgeving. Kortom: een bonte verzameling foto’s en emoties waarin iedere bezoeker zich kan herkennen."