Nieuw: Boekjes&Babbels

Gepubliceerd op: 12 januari 2018 10:55

Vanaf 24 januari a.s. verwelkomt de Bibliotheek Helmond maandelijks op woensdagochtend van 10.30-11.30 uur kleine kinderen van 0 tot 4 jaar. Samen met papa, mama, opa, oma of kinderdagverblijf ben je van harte welkom aan de Watermolenwal in Helmond.

Boekjes&Babbels voor kleintjes van 0 - 4 jaar

Op 24 januari a.s. tijdens de Nationale Voorleesdagen is de eerste feestelijke koffie-ochtend om 10.30 uur met als thema ‘Lekker gezond’ en lezen we voor uit ‘Ssst de tijger slaapt’ - het prentenboek van het jaar 2018. Meld je samen met je kindje(s) (van 0 tot 4 jaar) via onze ticketshop aan. De entree is gratis. Opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom!

Elke maand wordt er een speciale activiteit georganiseerd voor (groot)ouders en kinderen. Tijdens 'Boekjes&Babbels' van de Bibliotheek staat de ene keer een
prentenboek in het middelpunt, de andere keer is dat een thema. Er komt er een verpleegkundige van de Zorgboog informatie geven over gezonde voeding, spelen, bewegen en lichaamsverzorging. Ook werken we samen met een muziekdocente en gaan we heerlijk dansen en liedjes zingen.
Meer informatie over alle 'Boekjes&Babbels' en inschrijven via onze ticketshop.
Bekijk hier het affiche (pdf)

Voorlezen en 'Boekjes&Babbels'
Het gezelligste uurtje in de Bibliotheek is toch wel 'Boekjes&Babbels'. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel, vergroot hun woordenschat en draagt bij aan hun interactieve vaardigheden. Maar bovenal bezorgt het hun heel veel plezier!

BoekStart
Sinds 2009 doen we mee met het landelijke project BoekStart. Alle ouders met een baby van 3 maanden krijgen van de gemeente een brief thuis met een waardebon voor een gratis BoekStartkoffertje. In dit koffertje zitten twee boekjes, een boekenlegger en een informatiefolder. Al ruim 2500 ouders hebben inmiddels het koffertje opgehaald in de Bibliotheek Helmond-Peel en hun kind gratis ingeschreven als lid.

Tijdens Boekjes&Babbels is er ook gelegenheid om je kindje gratis lid te maken van de bieb. Tijdens de Nationale Voorleesdagen is dat extra aantrekkelijk, want je krijgt het vingerpoppetje van Tijger cadeau. We maken je op onze jeugdafdeling graag wegwijs.
Uiteraard is iedereen met kinderen van 0-4 jaar op deze ochtenden van harte welkom om rustig een boekje uit te zoeken met hun kind(eren) of om gezellig een kopje koffie te komen drinken. Naast het voorlezen is deze ochtend een leuke gelegenheid om andere ouders te ontmoeten en van gedachten te wisselen, onder het genot van een kopje koffie of thee.  En samen met je kindje boekjes uitzoeken voor thuis.

'Boekjes&Babbels' is een samenwerking van de Gemeente Helmond, BoekStart, De Zorgboog en Kunstkwartier/Muziekplezier van 0 tot 4 en Bibliotheek Helmond-Peel.