Thema: Kunst door OBS Ranonkel

22 februari 2019 t/m 19 april 2019 | Bibliotheek Someren

In groep 7/8 en 8 van De Ranonkel zijn ze afgelopen weken bezig geweest met het thema: ‘Kunst’. Vanaf woensdag 27 februari tot 19 april zijn alle kunstwerken te bekijken in de Bibliotheek Someren.

Thema: Kunst

"Wij zijn van OBS De Ranonkel. Wij zijn afgelopen weken bezig geweest met het thema: ‘Kunst’. In groep 7/8 en 8 hebben we het over kunststromingen gehad. We mochten zelf groepjes maken, en ieder groepje mocht een kunststroming kiezen.

Een paar voorbeeldjes zijn; Bauhaus, Kubisme, Pointillisme en Realisme. Je had een kaart met allemaal opdrachten. Je moest bijvoorbeeld een presentatie maken over de kunststroming die je had, je moest een memoryspel maken met kunstwerken die bij je kunststromingen hoorden en de levensloop van een kunstenaar die bij je kunststroming hoorden beschrijven. Ook kregen we de opdracht om met je groepje een creatief kunstwerk te maken. We maakten bijvoorbeeld kunstwerken met klei, ijzerdraad, op een canvas met verf, hout en nog allerlei andere spullen.

Op vrijdag 22 februari was er een inloop voor papa´s, mama´s, opa´s en oma´s en andere familieleden om te komen kijken.
Vanaf woensdag 27 februari zijn onze kunstwerken te bekijken in de bibliotheek in Someren. Als je ze wil komen bewonderen, heb je daar tot 19 april de tijd voor."