Expositie Tijdloos

12 augustus 2017 t/m 23 september 2017 | Bibliotheek Helmond

Kosten: Gratis toegang tijdens openingstijden

Van mortel naar doffer. Project Tijdloos doorbreekt taboe rond beginnende dementie. Op zaterdag 12 augustus opende de vijfde deelexpositie van Tijdloos, een project dat het taboe rond dementie wil doorbreken door mensen met beginnende dementie op een positieve manier in de schijnwerpers te zetten.

Dit doet Tijdloos door mensen te fotograferen in het beroep dat ze vroeger hadden en het beroep dat ze wilden hebben. Tijdloos is een samenwerkingsproject van diverse partners, waaronder Kunstkwartier, Gemeente Helmond, Fotoclub Helmond, De Museumdocent en verschillende Helmondse schrijvers.

Metselen en tegel zetten, maar liever duiven melken Meneer Henraat is begonnen met werken als metselaar en tegelzetter.
Lekker in zijn kloffie: een spijkerbroek met hemd of zelfs ontbloot bovenlijf als het weer het toeliet. Toch was zijn droomberoep dat van duivenmelker, iets waar hij zijn grootste hobby van gemaakt heeft Meneer Henraat werd gefotografeerd door Monique Raaijmakers en Mieke Kootkar van Fotoclub Helmond. Zij portretteerden hem als metselaar en tijdens het uitvoeren van zijn hobby, duivenmelker. Een geschreven portret werd gemaakt door Perry Vermeulen.

De expositie is te zien tot en met 23 september in Bibliotheek Helmond-Peel, Watermolenwal 11 te Helmond, tijdens de openingsuren van de Bibliotheek. Ook zijn de foto’s van de eerste vier edities te zien, met Mevrouw de Haas, Mevrouw Novak, Mevrouw Slegers-Verhagen en Meneer Waijers als modellen.

Eind 2017 opent een expositie met de resultaten van in totaal acht Tijdloos fotoshoots in de Cacaofabriek. De eerdere exposities vonden plaats in Zorgtuinderij De Bundertjes, Elkerliek Ziekenhuis, Stadsgalerij Helmond en Keyserinnendael.