Expositie 't Kinderpalet

4 mei 2019 t/m 29 juni 2019 | Bibliotheek Someren

Kosten: Gratis toegang tijdens de openingstijden van de Bibliotheek

Een hele uitdaging: het maken van een zelfportret! De kinderen van teken- en schildercursus ’t Kinderpalet hebben dit op verschillende manieren vormgegeven.

Het maken van een zelfportret

Expositie 't Kinderpalet in de Bibliotheek Someren

De grappige, kleurige portretjes zijn gemaakt zonder op het papier te kijken en zijn bedoeld als oefening in het observeren van jezelf.

De potloodtekeningen zijn serieuze portretten waarbij de kinderen geleerd hebben hoe een gezicht opgebouwd is en welke hulpmiddelen je kunt gebruiken bij het maken van een zelfportret.

Verder hebben een aantal kinderen hun portret gemaakt met behulp van monodruk. Ze hebben als het ware een stempel gemaakt van hun gezicht en hier op verschillende ondergronden een afdruk van gemaakt.

Anderen hebben een collage gemaakt en daarop hun portret geschilderd met inkt of een andere vrije techniek gebruikt zoals lijm en zand.

De expositie in De Bibliotheek Someren is te zien van 4 mei tot en met 29 juni, tijdens de openingsuren.

Voor meer informatie over ’t Kinderpalet, een cursus tekenen- en schilderen voor kinderen, kunt U contact opnemen met:
Elfri van der Weerden, mail elfri@elfri.info of kijken op www.elfri.info.