Expositie ‘t Kinderpalet ’Puzzelen’

3 april 2018 t/m 2 juni 2018 | Bibliotheek Someren

Kosten: Gratis toegang tijdens de openingsuren

Expositie 't Kinderpalet in bibliotheek Someren

’t Kinderpalet is een teken- en schildercursus voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar, welke gegeven wordt in SCC De Ruchte. ’t Kinderpalet is al zo’n 18 jaar een plaats waar kinderen in een gezellig en ontspannen samenzijn hun creativiteit kwijt kunnen. Er wordt gewerkt in groepjes van 6 tot 8 kinderen en de opdrachten die aangeboden worden zijn heel divers. De mogelijkheden op het creatieve vlak zijn eindeloos. De kinderen werken in deze cursus met veel verschillende materialen en ze maken op een speelse manier kennis met de verschillende beeldelementen zoals compositie, dieptewerking, kleur enz.

Maar bovenal staat de eigen creativiteit van het kind voorop! Elk kind heeft een eigen beleving, een eigen manier van werken. En….héél belangrijk, een eigen fantasie. In de lessen wordt dan ook vooral de nadruk gelegd op het stimuleren en ontwikkelen van de fantasie van de kinderen. Daarbij is het ontdekken van nieuwe mogelijkheden heel belangrijk; denk maar eens anders, treed maar eens buiten de gebaande paden.

Er worden daarom vaak vrije en experimentele opdrachten aangeboden. De afgelopen weken hebben de kinderen werken gemaakt in het thema ‘puzzelen’
De opdracht was om 4 doekjes te beschilderen die bij elkaar horen en samen één geheel vormen. De meeste kinderen hebben gekozen om abstracte werken te maken met behulp van schilderstape. Sommigen hebben dieren als onderwerp genomen.

Elk jaar wordt het schilderseizoen afgesloten met een expositie in de Bibliotheek van Someren.