Portretten en ander werk van Camille van Neer

11 januari 2018 t/m 31 maart 2018 | Bibliotheek Someren

Camille van Neer

In de Bibliotheek Someren zijn van 11 januari tot 1 april werken te zien van ex-Somerenaar Camille van Neer.

Kunstenaar Camille van Neer exposeert in de Bibliotheek Someren

Een aantal 55-plussers in Someren zullen hem nog wel kennen: Camille van Neer (57). Hij woonde van 1968 tot 1978 aan het Julianapark, samen met moeder Marijke Braam en zijn zus Stella. En van 2000 tot 2006, toen met zijn vrouw Jansi uit India, moeder van Arjuna en Barati. Toen van Neer, die momenteel in Amsterdam woont en vooral portretten maakt, op zijn achttiende naar de kunstacademie wilde, vonden zijn ouders dat een 'keuze voor armoede'. Het was beter dat hij wat anders ging doen. Hij ging studeren, werd leerkracht op een basisschool en kort directeur en richtte een internationale vrijwilligersorganisatie op in India, waar Van Neer 15 jaar lang woonde en werkte. Zijn passie, tekenen en schilderen, pakte hij pas veel later weer op, na het overlijden van Jansi, in 2014.

Op deze expositie in de Somerense bibliotheek is te zien hoe de kunstenaar felle kleuren met ingetogenheid combineert. Zijn expressieve schilderijen en tekeningen willen het innerlijk van de bezoeker bewegen. Van Neer is de kunstzinnige partner in het journalistieke bedrijf Braam & Broer dat hij samen met zijn zus Stella in 2015 heeft opgezet. Zijn gehele werk is online te bekijken op Instagram en Tumblr. Van Neer exposeerde eerder via zijn registratie bij 10x10artist.com in het Zandvoort's Museum en in Nederland's modernste bibliotheek, die van Lelystad. Vorig jaar werd Van Neer nog uitgeroepen tot 'kunstenaar van de maand' door Kiesjekunstenaar.com.
De expositie start donderdagochtend 11 januari om 10 uur en duurt nog tot eind maart. Te bezichtigen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Someren.