Rode Draad groep 8

 • 1 tegen allen Bekijk details

  De klas moet tachtig opdrachten uitvoeren die op een poster staan. De poster komt uiteraard in de klas te hangen. De opdrachten hebben allemaal te maken met lezen, boeken en schrijvers, variëren van zoekopdrachten tot creatieve activiteiten en kunnen zowel alleen als in groepjes of met de hele klas uitgevoerd worden.

 • 1 tegen allen (Speciaal Onderwijs) Bekijk details

  1 tegen allen is een uitdagingsspel waarbij een groep leerlingen wordt uitgedaagd om 48 opdrachten (of een gedeelte daarvan) te volbrengen in een bepaalde periode.

 • Boek en Film Bekijk details

  Boeken zijn leuk. Net als de verfilmingen ervan. Die belichten vaak net wat andere details. Maar het wordt pas echt leuk als de leerlingen zelf hun favoriete boekverfilming mogen kiezen! Als een echte filmjury gaan ze aan de slag. De Oscar voor de beste boekverfilming gaat naar...

 • Oorlogsgeheimen Bekijk details

  Project rondom het boek Oorlogsgeheimen. In dit project zitten 30 exemplaren van het boek + de DVD van de film + voor alle leerlingen een lesbrief.

 • Tijdjagers Bekijk details

  Lees de boeken, speel ’t spel en ontcijfer de boodschap... Super spannend! Een tijdscapsule in de klas van de Schrijvers van de Ronde Tafel. Laten we die gauw openmaken. Wat zit erin? Een opdracht! ‘Ontcijfer de geheime boodschap voor de toekomst!’ Om de boodschap te kunnen ontcijferen, is kennis van boeken nodig. Van historische jeugdboeken.

 • Samen lezen en creatief schrijven Bekijk details

  We lezen met de hele klas het zelfde boek, voeren gesprekken over het boek en doen creatief schrijfopdrachten naar aanleiding van het boek.

 • Weg uit de Peel Bekijk details

  Jacques Vriens’ spannende boek 'Weg uit e Peel' verbindt de belevenissen van een twaalfjarige in de vorige eeuw met die van groep 7/8 in de 21e eeuw. Hoe goed kent jouw groep zijn eigen regio en geschiedenis?