Rode Draad groep 4

 • Ik maak een prentenboek Bekijk details

  Maak kennis met de hardwerkende tandarts Soezie, de oververmoeide draak Dries en tuinman Jan met kiespijn. Voeg een schemerlamp toe, een tandenborstel en een pan. Mix al deze ingrediënten door elkaar en voilà je hebt een prentenboek

 • Ongelooflijk bijzondere boekeneter Bekijk details

  De introductie van dit project vindt plaats aan de gedekte tafel. Het bijgeleverde tafelkleed is speciaal ontworpen voor dit project en geïnspireerd op het thema en de vormgeving van het boek. Op de tafel liggen stapels boeken. Het gesprek gaat onder andere over de persoonlijke smaak van de leerlingen met betrekking tot de boeken. Het papieren tafelkleed wordt verder gebruikt in de verwerkingsactiviteiten en ter afsluiting maken de leerlingen er een kunstwerk van.

 • Dwergjes van Tuil Bekijk details

  Het project De dwergjes van Tuil is geschikt voor leerlingen van zowel groep 3 als groep 4. Voorlezen en vertellen zijn belangrijke aspecten binnen het project waarbij veel ruimte is voor het beleven en het navertellen van de prachtige verhalen. Leerlingen gaan zelf aan de slag in de vorm van vertel- en schrijfopdrachten en maken kennis met verschillende tekstsoorten, waaronder poëzie.

 • Juttersbuit Bekijk details

  Juttersbuit laat de kinderen kennismaken met vijf verschillende soorten boeken en teksten: een voorleesboek, een leesboek, een informatief boek, een gedichtenboek en een prentenboek. Bovenin de ton ligt het boek ‘Juttertje Tim’: het voorleesboek. ‘Juttertje Tim’ maakt het begrip “jutten” op sprekende wijze duidelijk.

 • Ladenkastje Sheherezade Bekijk details

  Plotseling staat er in de klas een kleurig ladenkastje. Wat zou er in zitten? Dit project brengt de leerlingen in contact met verschillende soorten teksten en boeken: een prentenboek, een gedicht, een sprookje, een verhaal en een informatief boek.

 • De schatkamer van Roald Dahl Bekijk details

  Kruip in de huid van de Dahl-personages, speel situaties na en maak de grote Roald Dahl-kennispuzzel! De verhalen van Roald Dahl zijn al tientallen jaren oud, maar de kinderen van nu genieten er nog steeds van.