Voorschoolse periode

Bibliotheekaanbod voor Peuterspeelzalen en Kinderdagverblijven
Voorlezen is leuk en belangrijk!
In de eerste levensjaren wordt de basis gelegd voor lezen en leesplezier. Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen, zijn gemotiveerd om te leren lezen, ze blijken taalvaardiger te zijn, begrijpen teksten beter en hebben meer succes op school dan kinderen die niet of heel weinig zijn voorgelezen. De kansen die jonge kinderen krijgen, bepalen in belangrijke mate hun verdere sociale en cognitieve ontwikkeling.

Door samen met de peuters van het bibliotheekaanbod gebruik te maken stel je de peuters en ouders in de gelegenheid om de doorgaande leeslijn van 0 tot en met 6 jaar te bestendigen.

Lees je baby en peuter voor met BoekStart

vader lees baby voor op schoot

BoekStart stimuleert (voor)lezen met baby's en peuters. Dit schept een band tussen ouder en kind en is goed voor de taalontwikkeling.

Bibliotheekaanbod schooljaar 2016-2017

Bekijk het ‘Aanbod peuterspeelzalen en kinderdagverblijven 2016-2017’ (pdf)

Als je wilt intekenen op producten en diensten kun je het intekenformulier (Word) gebruiken.
De formulieren kunnen per post geretourneerd worden aan Bibliotheek Helmond-Peel, tav Leonore Assies, Watermolenwal 11, 5701 RV Helmond of per e-mail aan l.assies@bibliotheekhelmondpeel.nl

Leestips

 • Lodewijk I: koning der schapen Bekijk details

  Met Koningsdag voor de deur tippen we vandaag de Leestip Lodewijk I: koning der schapen van Olivier Tallec.

  Bekijk details van Lodewijk I: koning der schapen

 • Sebastian Beer Bekijk details

  Verlegenheid zien we bij veel kinderen. Sebastian Beer is ook een kat uit de boom kijker. Lees er over in de Leestip van vandaag van Duncan Beedie.

  Bekijk details van Sebastian Beer

 • Noortje en de paaseitjes Bekijk details

  Pasen staat voor de deur! Boef, het hondje van Noortje vindt het eerste chocoladepaasei. Lees het in de BoekStartLeestip van vandaag, Noortje en de paaseitjes van Annemarie van der Heijden.

  Bekijk details van Noortje en de paaseitjes

 • Ha... een wipwap! Bekijk details

  Na het bekroonde prentenboek Mmm... een taart! heeft Susanne Strasser weer een leuk stapelverhaal gemaakt. Lees de BoekStartLeestip Ha... een wipwap!

  Bekijk details van Ha... een wipwap!

 • Ik wil een leeuw! Bekijk details

  In de Leestip van vandaag lezen we over een huisdierenwens van Sjuul. Hij wil graag een leeuw. Zou dat mogen? Lees het in Ik wil een leeuw! van Annemarie van der Eem met illustraties van Mark Janssen.

  Bekijk details van Ik wil een leeuw!