E-books leen je bij de online Bibliotheek

e-Books lenen via de Bibliotheek

Wil jij e-books lezen? Als Bibliotheeklid mag je e-books lenen bij de online Bibliotheek.

e-books en e-readers in de Bibliotheek

Ruim 15.000 e-books
Je hebt de keuze uit ruim 15.000 e-books. De collectie is breed, gevarieerd en verrassend. Je vindt er van alles. Van thrillers tot romans, van informatieve boeken tot kinderboeken. Elke maand vernieuwen we het aanbod met populaire titels, klassiekers en bijzondere uitgaven.

Lezen op 3 manieren
Je bepaalt zelf hoe je de e-books leest. Met een app op je tablet of smartphone. Op je (bibliotheek) e-reader. Of online via je pc of laptop.

Gratis toegang
Bibliotheekleden hebben toegang tot de collectie van online Bibliotheek. Met een Zorgeloos lenen abonnement kun je maximaal 10 e-books tegelijkertijd lenen. De leentermijn van een e-book is 3 weken (eerder inleveren is niet mogelijk).

Registreren
Als je e-books wilt lenen, dan vragen wij je om eerst even een account aan te maken bij de online Bibliotheek. Zo weet de online Bibliotheek wie je bent en van welke Bibliotheek je lid bent. Je gebruikt hiervoor de gegevens van Bibliotheek Helmond-Peel (pasnummer en geboortedatum).

Vragen?
Op de website van de online Bibliotheek vind je alle informatie over e-books. Of kom naar een van onze spreekuren in Asten, Deurne, Helmond en Someren.

E-readers te leen
Wil je een e-reader uitproberen? Volwassen leden van onze bibliotheek kunnen gratis een e-reader lenen bij de Bibliotheek. Wij hebben een aantal exemplaren van de Icarus Illumina en daarop kun je met je eigen account e-books uitzoeken en lezen. Ben je geïnteresseerd in het lenen van een e-reader? Meld je dan bij de informatiebalie in je bibliotheekvestiging. Ook kun je de e-reader zelf reserveren via onze website: Reserveren e-reader. Het beschikbaar stellen van de Icarus Illumina is mede mogelijk gemaakt door de producent van deze e-readers.

Tarief e-reader
Het uitproberen van een e-reader is gratis. Je moet wel betalend lid zijn van de bibliotheek. De leentermijn voor een e-reader is drie weken.
De e-bookreaders kunnen alleen worden geleend en ingeleverd via medewerkers bij de klantenservice of informatiebalie van de bibliotheek en mogen dus niet in de boekenbrievenbus worden ingeleverd.

Zorgeloos e-Books lenen met de Icarus Illumina Bibliotheek e-reader
Ben je lid van de Bibliotheek? Dan kun je met een flinke korting een e-reader bij ons aanschaffen. Je leest er hier meer over.

Rechtenvrije boeken
In de zomervakantie kunnen leden en niet-leden gratis e-books lezen in de VakantieBieb app. Een cadeautje van de Bibliotheek.

De ebooks eregalerij, boeken zijn te downloaden als ePUB.

Selectie eBooks is een website van de Openbare Bibliotheek met honderden rechtenvrije e-books. De site biedt vooral oude boeken waarvan het auteursrecht is verlopen zoals Het Stoomhuis De Ijzeren Reus van Jules Verne en Een Midzomernachtsdroom van Shakespeare. Zoek een e-book in de catalogus, klik op downloaden en begin met lezen in of op je favoriete eReader!