e-Books

e-Books lenen via de Bibliotheek

In het huidige digitale tijdperk wordt het lezen van elektronische boeken steeds populairder. Daarom kunnen leden van de Bibliotheek nu ook e-Books lenen bij de bibliotheek.

e-Books en e-Readers in de bibliotheek

Als je lid bent van de Bibliotheek kun je elke 3 weken tot wel 10 e-books tegelijk lenen. Dat kan 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je kunt ook nooit te laat zijn met het inleveren van geleende e-books, want ‘terugbrengen’ gaat automatisch. Heb je je e-book nog niet uit? Geen probleem: je kunt ‘m opnieuw lenen. Lezen kan op elk apparaat; je hoeft dus niet per se een e-reader te hebben. Het kan ook op je smartphone of tablet.

Zo leen je e-books
Maak eerst een webaccount aan voor het lenen van e-Books. Houd je bibliotheekpas bij de hand. Daarna kun je e-books op 'Mijn boekenplank' zetten. Max. 10 tegelijkertijd voor 3 weken. Lezen van de boeken kan via een speciale leesapp: de Bibliotheek. Een gedeelte is beschikbaar voor ereaders. Kijk bij de veelgestelde vragen voor een uitgebreide handleiding.

E-readers te leen
Wil je een e-reader uitproberen? Volwassen leden van onze bibliotheek kunnen gratis een e-reader lenen bij de Bibliotheek. Wij hebben een aantal exemplaren van de Icarus Illumina en daarop kun je met je eigen webaccount e-books uitzoeken en lezen. Ben je geïnteresseerd in het lenen van een e-reader? Meld je dan bij de informatiebalie in je bibliotheekvestiging. Ook kun je de e-reader zelf reserveren via onze website: Reserveren ereader. Het beschikbaar stellen van de Icarus Illumina is mede mogelijk gemaakt door de producent van deze e-readers.

Tarief e-reader
Het uitproberen van een e-reader is gratis. Je moet wel betalend lid zijn van de bibliotheek. De leentermijn voor een e-reader is drie weken.
De e-bookreaders kunnen alleen worden geleend en ingeleverd via medewerkers bij de klantenservice of informatiebalie van de bibliotheek en mogen dus niet in de boekenbrievenbus worden ingeleverd.

Rechtenvrije boeken
De ebooks eregalerij, boeken zijn te downloaden als ePUB, ook beschikbaar als app 

Selectie eBooks is een website van de Openbare Bibliotheek met honderden rechtenvrije e-books. De site biedt vooral oude boeken waarvan het auteursrecht is verlopen zoals Het Stoomhuis De Ijzeren Reus van Jules Verne en Een Midzomernachtsdroom van Shakespeare. Zoek een e-book in de catalogus, klik op downloaden en begin met lezen in of op je favoriete eReader! Of download de speciale app.