Nieuw cursus Digisterker

Gepubliceerd op: 28 maart 2017 16:26

Nieuw in de bibliotheek: cursus Digisterker Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid heeft de Bibliotheek de gratis cursus Digisterker.

Nederland digitaliseert. De Bibliotheek helpt!

Niet iedereen is in staat om digitaal te communiceren met de overheid. Toch werkt de overheid er hard aan om het contact met de burgers steeds meer digitaal te laten verlopen. Mensen die hierbij hulp willen, kunnen terecht in de Bibliotheek. De ondersteuning bestaat enerzijds uit veilige computer-, internet- en printvoorzieningen. Anderzijds biedt de Bibliotheek cursussen om te leren omgaan met de digitale overheid. Zowel het gebruik van de computerfaciliteiten voor het zakendoen met de overheid als de cursus is gratis. Ook niet-leden van de Bibliotheek kunnen gebruikmaken van deze service.

Nieuw in de bibliotheek: cursus Digisterker

Onderwerpen zijn onder meer: een DigiD aanvragen en gebruiken, informatie zoeken op overheidswebsites en bijvoorbeeld Mijn toeslagen en MijnOverheid.

Na deze cursus kunnen mensen zelfstandig gebruik maken van de online dienstverlening van bijvoorbeeld de gemeente, UWV en Belastingdienst.

De cursus Digisterker start op donderdag 13 april in Bibliotheek Helmond, Watermolenwal. Het zijn 4 lessen van 2 uur. Meer informatie en aanmelden. Bij voldoende belangstelling wordt de cursus Digisterker vaker georganiseerd.

De Bibliotheek Helmond-Peel ondersteunt mensen in haar werkgebied actief in hun persoonlijke ontwikkeling. Dit gaat om activiteiten op het gebied van taal en lezen, maar ook op het gebied van de elektronische overheid.