Expositie ’t Kinderpalet: ’n uitstapje naar het 3-dimensionale

20 maart 2017 t/m 10 juni 2017 | Bibliotheek Someren

Kosten: Tijdens openingstijden

’t Kinderpalet is een teken- en schildercursus voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 14 jaar, welke gegeven wordt in SCC De Ruchte. ’t Kinderpalet is al zo’n 17 jaar een plaats waar kinderen in een gezellig en ontspannen samenzijn hun creativiteit kwijt kunnen.

'n uitstapje naar het 3-dimensionale

't Kinderpalet

Er worden daarom vaak vrije en experimentele opdrachten aangeboden. Ook worden er uitstapjes gemaakt naar het 3-dimensionale.
De hoedjes in de vitrinekast en de werkstukken aan de muur, zijn hier mooie voorbeelden van.
Ook in de gangen van het SCC De Ruchte zijn werkstukken van de kinderen te zien. Elk jaar wordt het schilderseizoen afgesloten met een expositie in de Bibliotheek van Someren.

De expositie in de Bibliotheek duurt tot en met 10 juni. De expositie is te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek.
In de gangen van de 1e en 2e verdieping van De Ruchte zijn de kunstwerken nog tot medio september te zien.

't Kinderpalet

Er wordt gewerkt in groepjes van 6 tot 8 kinderen en de opdrachten die aangeboden worden zijn heel divers.
De mogelijkheden op het creatieve vlak zijn eindeloos.
De kinderen werken in deze cursus met veel verschillende materialen en ze maken op een speelse manier kennis met de verschillende beeldelementen zoals compositie,
dieptewerking, kleur enz.
Maar bovenal staat de in eigen creativiteit van het kind voorop! Elk kind heeft een eigen beleving, een eigen manier van werken.
En….héél belangrijk, een eigen fantasie.
In de lessen wordt dan ook vooral de nadruk gelegd op het stimuleren en ontwikkelen van de fantasie van de kinderen. Daarbij is het ontdekken van nieuwe mogelijkheden heel belangrijk; denk maar eens anders, treed maar eens buiten de gebaande paden.

Voor meer informatie over 't Kinderpalet: www.elfri.info en elfri@elfri.info