Expositie Beelden tot verbeelding!

24 april 2017 t/m 26 juni 2017 | Bibliotheek Helmond

Kosten: Gratis entree tijdens de openingstijden

Peter Slegers - Beelden tot verbeelding!

Ontwerper Peter Slegers toont zijn ‘meesterwerken’ in Bibliotheek Helmond. Prachtige tot de verbeelding sprekende werken.

Na een historie als leraar/ontwerper/zelfstandig ondernemer is Brabander Peter 3 jaar geleden neergestreken in het inspirerende Maastricht. Naast het ontwerpwerk is hij zich ook toe gaan leggen op het maken van schilderijen. In zijn atelierwoning heeft hij ook een expo-ruimte voor gastkunstenaars in de binnenstad op een prachtige plek direct aan de Maas.

Zonder al te filosofisch te willen zijn…. is het schilderen voor hem een onderweg zijn naar een manier om het ongrijpbare zichtbaar te maken. Als Peter tijdens dat proces kippenvel krijgt dan zijn dat de momenten die hij vast wil leggen in het werk. Het blijft een zoeken naar de de meest geschikte vorm of beeldtaal. Vandaar ook de verschillende technieken die Peter hanteert.

Op deze expositie zijn daar diverse voorbeelden van te zien. Zo is er een realistisch drieluik met als thema Durga geïnspireerd door kunstenaars Manet, Rembrandt en Degas. Verder als één van mijn laatste werken een afbeelding van Sint Servaas. Ontstaan uit een abstract werk waar hij als ‘t ware verscheen ;)

Peter Slegers
Stenenwal 18b
6221GA Maastricht
M 0614034470
www.peterslegers.com
art@peterslegers.com

Peter Slegers ontmoeten

Op zaterdag 27 mei kun je Peter Slegers ontmoeten in de bibliotheek in Helmond. Vanaf 14.00 uur zal hij daar aanwezig zijn. Hij kan je dan persoonlijk bijpraten over de totstandkoming van zijn werken. Bovendien ook een mooie gelegenheid om wat te laten zien van het ontwerpwerk dat hij regelmatig voor de bibliotheek mag verrichten. Zo heeft hij pas onze vernieuwde jeugdafdeling ontworpen. Hij vertelt je er graag ter plekke meer over. En je kunt het natuurlijk aanschouwen. Zowel de expo als de jeugdafdeling bevinden zich op de 1e verdieping.

Je bent van harte welkom!