Expositie: Art quilts van Global Goals

3 april 2017 t/m 1 juli 2017 | Bibliotheek Asten

Kosten: Gratis toegang tijdens openingstijden

Bibliotheek Asten presenteert expositie van Global Goals. Van 3 april tot 1 juli kun je in de Bibliotheek in Asten een expositie Art quilts van Global Goals of ook wel 'werelddoelen' genoemd bekijken. Verzorgd door Tiny Koppens.

Global Goals

De Global Goals zijn zeventien doelstellingen die door de Verenigde Naties zijn geformuleerd. Het belangrijkste doel is het beëindigen van extreme armoede in de wereld, volgens de VN de grootste uitdaging van deze tijd. Verder zijn er doelen over gezondheid, onderwijs, schoon drinkwater maar ook doelen over duurzame energie, minder ongelijkheid en het aanpakken van klimaatverandering.
De expositie bestaat uit 18 doeken van textiel gemaakt door Tiny Koppens die op geheel eigen wijze een vertaling heeft gemaakt van de Global Goals in de vorm van Art quilts.
Tiny Koppens is naast textielkunstenaar ook voorzitter van Kwataniza, een organisatie die kleinschalige projecten in Oeganda steunt en werkt aan realisering van de werelddoelen. Daarom is er in de Bibliotheek ook een bescheiden presentatie van Kwataniza te zien. Deze organisatie werkt in Deurne samen met Team 2030, een platform van organisaties die allemaal bijdragen aan realisering van de werelddoelen hier in de regio.