Een eeuw Someren in 9000 foto’s

8 maart 2017 t/m 25 mei 2017 | bibliotheek Someren

Kosten: Gratis toegang tijdens de openingstijden

In bibliotheek Someren is een tentoonstelling van het beeldarchief van de gemeente Someren. Vanaf 8 maart hangt een selectie van de negenduizend foto’s in de Bibliotheek.

Het uitpluizen van 9.000 foto’s uit het archief van de gemeente Someren, om ze vervolgens te beschrijven en te digitaliseren. Met die taak hielden in totaal tien tot twintig leden van heemkundekring De Vonder Asten-Someren zich jarenlang bezig. Zes jaar en een digitaal archief van 4.000 foto’s later wordt een deel ervan tentoongesteld in de bibliotheek van Someren.
Van de 9.000 foto’s in het gemeentearchief bleven er 4.000 over die te zien zijn op de website www.archieven.nl.
Een selectie daarvan is nu tot 25 mei in de bibliotheek van Someren te bekijken tijdens openingstijden.

Foto's bekijken op de website van het RHCE

Beste bezoekers welkom op de tentoonstelling van Heemkundekring De Vonder.
Deze tentoonstelling geeft je een kijkje in de fotocollectie van de gemeente Someren.
Deze is door de Heemkundekring gedigitaliseerd en beschreven en is voortaan te bekijken op de website van het Regionaal Historisch Centrum te Eindhoven.
De collectie bevat ruim 4000 foto’s en kun je deze op de volgende manier bereiken. Klik hier (pdf)